Fájlformátumok fogadása

Elsősorban exportált pdf-eket fogadunk, viszont jó hír az, hogy ezt rugalmasan, szinte bármilyen szöveges és grafikai programból meg tudjuk tenni. Képformátumokat például JPEG, vagy PNG, vektoros grafikákat nem fogadunk. Grafikai munkát, utólagos szerkesztést, szövegjavítást, képcserét stb. nem vállalunk, valamint nyomdai előkészítést sem.

 

Színrebontás

A képeket kérjük gondosan előkészíteni:  CMYK bontásban lehetőleg 300dpi-s felbontással. RGB színezésű objektum semmiképpen ne legyen benne. A legjobb, ha eredeti fotókkal és grafikákkal nyomunk, a netről letöltött képek felbontása 72 dpi, így silány minőséget ad kinyomtatva. (Online képügynökségektől viszont jó minőségű képek vehetők.)

 

Fontok, betűkészletek, szövegek

A hozzánk leadott anyagban található összes felirat, szöveg, font legyen beágyazott vagy görbévé konvertált. Szöveget nem tudunk módosítani a leadott anyagban, az olyan, amilyennek Ön hozta, így a szöveghibákért nem vállalunk felelősséget.

 

Színes nyomtatás

Kizárólag 4 szín kolorra bontva, vagyis CMYK-ból nyomtatunk. Ha a munka során direkt Pantone, vagy egyéb  színeket használt, akkor leadás előtt azokat is ugyanúgy színre kell bontani. Színprofil: Europe ISO Coated FOGRA 27 vagy Europe ISO Coated FOGRA 39.

 

Mélyfekete nyomás

Ha szép fekete felületet szeretne a nyomaton, akkor a CMYK színrebontás a következőképpen javasolt: a 100% feketén felül: +50% cián,+50% magenta,+50% sárgát tegyen rá a felületre, hogy  mélyebb, teltebb  legyen. Simán csak a 100% fekete kevés, így nem is fogadjuk el.

 

UV lakk, Stancforma

A stancformát és az UV lakkot az illesztő és vágójelekkel együtt külön színként kell megadni a négyszínnyomáson felül. Ha a lakk vagy a stanc külön fájlban kerül leadásra, akkor kérem, ügyeljen a vágójelek helyes használatára, megfelelő elhelyezésére, hogy egyezzen a nyomatéval.

 

Több oldalas nyomás, kötészet

Magazinokat, prospektusokat, katalógusokat, könyveket oldalanként kérjük leadni egy file-ban. A borító leadása kivétel, ott a B1-B4 és a B2-B3 egyben legyen oldalpárként megadva. Minden oldalhoz, oldalpárhoz legyen passzerjel, és minden olyan jel, ami a kötészethez kell, bígelés, perforáció helye,stb.

 

Nyomdai méretek

Kifutó méret +5-5 milliméter a megrendelésben szereplő méret szerint számolva. A szedéstükörnél ügyelni kell arra, hogy maradjon minimum 3 mm a vágástól.

 

Kifutó színek nyomtatása

Ha a nyomat legszéléig kell tartani a színes nyomásnak, akkor a színre rátöltést kell adni (vagy a fotót kicsit túlméretezni), mivel lehetetlen annyira pontosan élben vágni, hogy ne maradjon vékony üres csík a szélén, ami csúnya.  Töltésméret: 3-5 mm. legyen. A töltéssel korrigáljuk a vágáskor keletkező minimális elmozdulásokat.

 

Nyomdai leadás információk, tudnivalók:

Ha a leadott anyag nem megfelelően kerül hozzánk, a grafikán, szövegen mi változtatni nem tudunk. Fontos tudnia, hogy PS, PDF fájlt sem javítunk. Javasoljuk, hogy készítsen előtte proofot, próbanyomatot, így látni fogja, milyen lesz a kész nyomat abból az anyagból. Ha ez nem megfelelő, akkor Önnek kell javítania, új PDF-et készíteni, ami időcsúszáshoz vezet, erre mi felelősséget nem tudunk vállalni. Ha nem biztos benne, előtte egyeztessünk, mert vannak olyan nyomási technológiák, ahol ettől néha el kell térni.

 

A nyomdakész anyagok leadása, fogadása

E-mail

Kisméretű, 10 MB alatti anyagok gyors és megbízható módszere, ugyanígy PDF formátumban, de kérem, ne tömörítse, mert sérülhet a file!

Nagyméretű file küldése.

Ha nagyobb az állománya mint 10Mb, de nincs FTP-je, vagy nem ért hozzá, akkor vannak olyan ingyenes alkalmazások, amelyekkel küldeni tudja.  http://www.toldacuccot.hu/  http://mammutmail.com/

 

FTP feltöltés

Ha rendszeresen küld számunkra nyomtatandókat, akkor adunk saját FTP hozzáférést, ami a legbiztonságosabb és legjobb módszerek egyike. A hozzáférést, felhasználónevet és jelszót akár e-mailben is küldünk, ha szükséges. Igényelje ezen a címen:

 

Adathordozón, személyes behozatal

Várjuk szeretettel nyomdánkban, így külső winchesterről, DVD-ről, CD-ről, pendrive-ról, vagy egyéb adathordozóról is veszünk át anyagokat.